søndag 18. november 2012

Glimt fra uka: Township og huskirke

Vi er ikke noen superbloggere, og derfor er vi herved i gang med et nytt prosjekt hvor vi legger ut et lite "glimt" fra hver uke - i stedet for å klø oss i hodet i slutten av hver måned over hva vi skal skrive og ikke! Muligens vi tar oss vann over hodet her, og da går vi i tilfelle tilbake til gamlemåten:)

Først av alt: Township er et ord vi bruker ofte, som kanskje ikke sier alle så mye.
Et Township er et underutviklet, urbant område. I vårt tilfelle er det flere titalls områder utenfor rundt Cape Town som kalles Township. Under apartheid ble svarte og fargede tvunget til å forlate hjemmene sine, og bosette seg i egne områder, kalt Townships. De består som regel av blikkskur, med små murhus innimellom. I dag bor over halvparten av den svarte middelklassen i Sør Afrika i Townships. Det er ekstremt mye fattigdom, kriminalitet, voldtekt og HIV/Aids her. Samtidig er det også masse latter, musikk, mat, liv og fantastiske mennesker. Alle kirkene vi jobber i ligger i ulike Townships.

Khayelitcha - en av de største Township`ene i området med rundt 2 mill! 
Fredag denne uka var vi i en huskirke i en Township kalt Mfuleni. Vi var sammen med dem hver dag i 2 uker under praksisen vår, og det var et gledelig gjensyn! Menigheten har vokst fra ca 8 til ca 20 på 3 måneder, og samles fortsatt i et blikkskur (et av de større heldigvis). De samles nesten hver kveld, og da er det full guffe på lydanlegget som de på mirakuløst vis får presset inn. 

Koret leder lovsang.
Kristina underviser om å bygge hverandre opp (mikrofon er essensielt!:)
Dance-party etter møte!


1 kommentar:

  1. Kjære Aasens!! Ikke unskyld bloggingen for dere blogger helt fantastisk! Det er så spennende og inspirerende å lese og se!!! tusen takk!!!

    SvarSlett