søndag 11. november 2012

Litt av kvart

Det hadde absolutt vært lettere å velge et par ting å fortelle om det ikke hadde vært én måned siden sist blogginnlegg! Skjerpings! Men jeg kan jo begynne med at jeg (Kristina) i skrivende stund sitter å koser meg med årets første julebakst: "måkeskitt", alla mammas oppskrift, og et glass melk - for å komme litt i bloggstemning. Julestemning derimot, blir det nok ytterst lite av ettersom tempen er stadig stigende og det ellers er lite som minner om advent og juletider. Utenom plastikkjuletrær og lilla girlander i butikkene da.

Vi har hatt ei nydelig helg, en av de beste siden vi kom hit, som har inneholdt surfing, grilling, vinsmaking og fine folk. Våre omsorgsfulle venner fortalte oss kvelden før vi skulle surfe at Muizenberg (byen vår) har den høyeste konsentrasjonen av hvithai i verden, så det var jo verdt å tenke over. MEN på den andre siden har de egne "hai-kikkere", og ulykker skjer omtrent bare når folk ikke hører på dem. Og det er MANGE surfere her. Så surfet i vei, svelget masse saltvann (meg) og hadde en topp opplevelse. Vi tok også med et par fra Steffens DTS på kjøretur rundt Capen vi bor på, og på vinsmaking. De er fra England og har særdeles "posh accent", så vi følte oss riktig kultiverte der vi satt og smakte vin som var "lovely" og "with a hint of pepper".


Ellers jobber vi stadig videre med å etablere oss i tjeneste her. Vi driver en del med relasjonsbygging i kirker og med pastorer. Vi farter rundt på søndagsmøter, kirkeåpninger og treffer pastorer privat, for å bli kjent med dem og menigheten deres og finne ut om vi kan bidra med undervisning. Det føles litt som pionerarbeid ettersom dette er en tjeneste som har ligger "nede" en stund, og nå prøver vi å få den på bena igjen. Ellers er det behov og muligheter rett utenfor døra også. Steffen har hengt en del med gateungdommene som bor i området vårt og det er mye triste historier. Senest i dag traff han en av dem, som fortalte Steffen at han hadde bursdag i dag. Han hadde vært  hos søstera si for å høre om han kunne komme inn, og fått beskjed om at hun aldri ønsker å se han igjen. Han bor sammen med en gjeng i en park noen hundre meter bortenfor huset vårt.
Dedikering av ny kirke, sponset av koreansk menighet - 12 pastorer på besøk og god stemning!
Gudstjenestene kan være i lengste laget! 
Underviser 12 ungdommer på arbeidstrening om Jesus og den Hellige Ånd! 
Jeg har vært en del sammen med noen damer som lager dukker for å ha penger til å leve - kalt "justice dolls". De har alle Hiv/Aids, og dukkene de lager er ment å gjøre folk bevist på hvor stort problem Hiv/Aids og menneskehandel er i Sør Afrika. 30 % av kvinner i alderen 25-30 i Sør-Afrika har Hiv/Aids. Jeg syntes det er veldig meningsfullt å jobbe sammen med dem og høre historiene deres!

Et eksempel på dukkene de lager - denne med baby på ryggen, Unni Abrahamsen selger dem i Kr. sand:)

1 kommentar:

  1. Fint å få innblikk i hva dere gjør- og se bilder. Lykke til med alt dere står i på alle plan! Dere utgjør en stor
    forskjell der dere er. Hvil og drikk ved kilden. Klemmer Torill

    SvarSlett