lørdag 16. februar 2013

The way it goes

Et lite innblikk i hvordan hverdagen i Sør-Afrika kan fortone seg...
Teamet vårt er i gang med bibelseminarer i 8 ulike kirker fra og med denne uka - det er kjempespennede! Men ikke alt går på skinner, og vi lærer stadig nye ting om å jobbe og undervise i afrikansk kultur. Her er et eksempel fra denne uka på hvordan ting kan forgå:
1. Vi kommer på tiden og kun pastoren er på plass. Han har imidlertidig andre prosjekter på gang, som f.eks å fikse taket. Vi slår oss til ro, og tar del i det som skjer. 

2. Etter en halv time/en time begynner folk å komme - én etter én tar de plass, og vi prater og sosialiserer mens vi venter på tolken og flere folk. Relasjoner er vel så viktig som selve undervisningen, og ingen ser ut til å bry seg om at de må vente en stund.
3. Nøyaktig en time etter avtalt tid er folk på plass og Steffen setter i gang med undervisning om "hvordan å forvalte det vi har blitt gitt". Folk er med - snakker og spør - og det er gøy!

Ikke alle dager er som denne. Noen ganger kommer folk med en gang,  noen ganger kommer ingen fordi det regner, noen ganger blir det avlyst fordi ingen hadde fått beskjed om at vi kom - som regel går alt veldig bra til slutt når vi tar ting med ro og "just go with the flow"!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar