tirsdag 7. mai 2013

Det er alltid noen som har mindre!

Vinteren er i komminga i Sør-Afrika. De kalde vindene fra Antarktis kommer snart til å gjøre livet surt og kaldt her, og aller verst er det for de som bor i falleferdige skur. Damene jeg jobber med i Justice Dolls bor alle i en Township kalt "Masi" i hvert sitt skur. De er heldigere enn mange fordi de har en jobb, men vinteren er likevel en vanskelig tid med mye regn, gjørme og kulde. 

Da familien vår kom til Sør- Afrika i påsken hadde de med seg en hel koffert stappet med barnetøy fra Vågsbygd Misjonsmenighet. For en velsignelse! Og forrige onsdag var det full jubel når damene på Justice Dolls trakk frem det ene kvalitetsplagget etter det andre til barna sine. 

Vi har snakket mye om å gi på Justice Dolls den siste tiden. Vi ønsker ikke å bidra til "fattigdomsmentaliteten" som sier at en kun er mottager og ikke har noe å gi. ALLE har noe gi - penger, tid, tjenester, klær, et smil! Og selv om vi fort måler oss med de som har mer, så er det alltid noen som har mindre rundt oss. Så før damene fikk velge ut til tøy til barna sine i tur i orden, fant de alle et plagg de skulle gi til noen som har mindre enn dem. Det var sterkt å se på at de alle plukket ut noen av de beste plaggene, og gledet seg til å dele dem ut til naboer og venner. Noen valgte til og med å gi bort flere av plaggene de kunne ha beholdt selv - for som sagt; det er alltid noen som trenger det mer!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar