mandag 27. mai 2013

Ut på tur!

Selveste 17-mai helga var vi på tur med en av våre team-medlemmer, Thomas fra Zambia. Vi holdt et helgeseminar i en kirke to timer unna Cape Town. Det var en veldig fin opplevelse – igjen gikk det opp for oss hvor stort behov det er for bibelundervisning og disippelgjøring her!! Det er mye vranglære og mangel på undervisning om det praktiske kristenlivet i kirkene vi jobber i. Power, helbredelse og demonutdrivelse er i sentrum.
Vi opplever at person etter person vitner om hvor oppmuntret de er av å forstå at de kan lese og forstå bibelen SELV, og ikke bare høre prekener i kirka. Vi ser at Guds ord ikke vender tomhendt tilbake og menneskene vi møter forteller om hvordan Gud snakker til dem når vi leser bibelen sammen, om praktiske ting i livet som: selvkontroll, sinne, tilgivelse, ekteskap, å gi, barneoppdragelse...you name it, bibelen har det meste:)

Selv om møtene kan bli laaaaaaange, og noen ganger ekstremt høylydte, så lærer vi fantastiske ting av kirkekulturen her. Troen på Guds enorme kraft. Frihet til å være seg selv og danse, rope og synge ut i lovsang, GLEDEN og frimodigheten som er så digg. Det finnes ikke jantelov. Det forbløffer oss stadig vekk. Et møte vi var på forrige helg er et godt eksempel: besøkende tas alltid godt i mot og må alltid presentere seg foran menigheten. En ung dame som var i menigheten for første gang nøyde seg ikke med den vanlige presentasjonsrunden, men grep mikrofonen og fremførte et solonummer – til full applaus selvsagt! Etter noen timer med sang og bønn var det pastoren sin tur, og han avsluttet prekenen med å minne menigheten på å gi pastoren komplimenter for den gode talen han holdt i dag (tips til pastorer i Norge?). 

Ceres - lite, landlig tettsted 2 timer unna Cape Town
Townshipen vi bodde i
Steffen underviser fra boka "Titus"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar