torsdag 23. august 2012

Rwanda adventure!


Vi er på praksis i Kigali, hovedstaden i Rwanda, og har vært her i to av fem uker. Så langt har det vært en adventure - med travle dager, masse undervisningsmuligheter og nye venner. Vi bor på UiO sin base i Kigali, som er et STORT og ganske nytt område. Området tilhørte tidligere ei Rwandisk dame som mistet hele familien under Folkemordet i 1994 – og som ønsket å selge familiens eiendom til misjon. UiO har bygd en stor base her og vi er veldig imponert over standarden og gjestfriheten.
Et av byggene på basen

Dusjen vår


Vi har besøkt «Genocide Memorial» i Kigali – et minnested for alle som døde under folkemordet i Rwanda, og det var en ekstremt sterk opplevelse! Grusomhetene og lidelsene under folkemordet som drepte rundt 1 mill. Rwandere er ufattelige, og vi syntes det er vanskelig å ta inn over oss at det kunne skje i dette varme og vennlige landet.. Inntrykket vi får av å snakke med folk er at dette fortsatt er et veldig vanskelig tema folk helst ikke snakker om, og at mange har undertrykte følelser av bitterhet og sorg. Vi merker at det preger oss, og ønsker veldig å kunne bringe gode nyheter og oppmuntring til et folk som har vært gjennom mye. 


Ellers har vi travle dager med undervisning i flere kirker hver kveld, og av og til på morgenen også. Vi underviser noe vi kaller «bible overview» - en gjennomgang av de viktigste hendelsene og budskapet i bibelen, og opplever at mange blir berørt og sier de vil ha mer! Vi underviser også en enkel metode for å studere bibelen, og oppmuntrer kristne til å kjenne Guds ord selv. En pastor vi jobber med beskriver at evangeliet har nådd vidt i Rwanda (mange tror på Gud), men ikke så dypt (bibelundervisning og disippelgjøring er en mangelvare). Det er en spennende og meningsfull oppgave. Og vi blir inspirert av MASSE glede, dans og liv under lovsangen – Steffen begynner også å løsne litt på dansefoten:)  






En gjeng stilige "mamas" under lovsangen
Vi har også morgenandakter denne uken for en gjeng nydelige damer som går på sy-kurs. Mange kommer fra vanskelige bakgrunner med fattigdom, og noen fra prostitusjon, og sy-kurset gir dem jobbmuligheter. I dag morges opplevde vi at 4 stk tok i mot Jesus – en av dem en muslim, og det var fantastisk!!
En ivrig sy-dame:) 
Eller sitter vi mye bak på motorsykkel og homper opp og ned (beste fremkomstmidlet her), spiser mye avokado (gigastore), nyter en temp på 25 – 30 grader . Vi opplever menneskene her som FANTASTISK vennlige og åpne, og vi nyter å kunne gå ute om kvelden uten å frykte ran/overfall. Rwandere selv skryter av at dette er det tryggeste landet i Afrika, og vi tror de kan ha rett i det.




|

1 kommentar:

  1. wao... Jeg får også lyst til å dra dit :-) Susi

    SvarSlett