tirsdag 7. august 2012

To uker i Asenda Township


Vi er i gang med "outreach" (praksis) og har tilbragt to uker i Asenda Township utenfor Cape Town. Der har vi samarbeidet med pastor Linda (en mann), som er brennende opptatt av bibelundervisning og utvikling i Townshipet sitt. Ifølge han er det mange grunner til av svarte sørafrikanere holdes nede i fattigdom her, blant annet etterdønninger av apartheid, men også en manglende tro på egne evner og muligheter.

Teamet vårt består kun av oss to, og et annet ektepar (Justin og Tera, fra USA) - så vi får nok av muligheter til å undervise! Vi to har undervist alle ukedagene; Steffen til en gjeng frodige "Mamas" i en nystarted huskirke og Kristina til hovedmenigheten. Det har stort sett gått veldig bra, vi har fått muligheter til å be for mange i vanskelig livssituasjoner; sykdom, alkoholiserte ektefeller, jobbmangel. Og vi har fått testet ut som vi trives i underviser- rollen, noe vi foreløpig gjør. Vi opplever at folk er sultne på bibelundervisning, og at det er en mangelvare. Pastoren forteller at det generelt er mye snakk om "spirituelle ting" som helbredelser, mirakler og  matrielle goder fra Gud (prosperity-gospel), og lite undervisning om det praktiske livet med Gud - trofasthet, familieliv, arbeidsomhet osv. Generelt opplevde vi å bli tatt FANTASTISK godt i mot - med dans, sang, folk som kom på døra med mat, vasket klærne våre. Vi blir ydmyke av å bo så tett på folk som har så lite, og gir så mye.
Kristina i "lærerantrekket" underviser om
hvordan å studere bibelen selv
Steffen taler på søndagsgudstjenesten

Rommet vårt i Townshipen - to ukers "slumberparty" med oss fire i på madrasser på gulvet,
og en velsignet parafin-ovn til å holde kulda ute. Mye spill og latter på kveldene!
En av våre yndlings"mamas" - Brenda. Hun driver business med steke ku-innvoller,
og guttene var så heldige å få smake!:)
Steffen hjelper nabojentene våre med lekser

Vår nydelige nabofamilie, som nå bor på kirkas eiendom fordi  skuret de bodde i før var for utrygt

Kirka driver barnehage for 70 unger i Townshipen, og henter og bringer de som ikke har mulighet til å komme seg dit. NYDELIGE snørrete gullunger! 
På fridagen vår kjørte vi litt østover langs kysten - Sør Afrika er  vakkert! 
Liten historie: En av dagene gikk Steffen rett over gata fra hvor vi bodde for å handle i en lokal butikk. Da han kom inn viste deg seg at butikken nettopp var blitt forsøkt ranet og en mann var knivstukket inn til beinet i hånda, etter å ha avverget et stikk mot halsen. Steffen gikk tilbake og fant div. bandasjer vi har med oss, for å forsøke å hjelpe. Neste dag han skulle handle kom en av de andre butikkeierne og spurte om hjelp i forhold til et sår på beinet. Deretter kom enda en og ønsket råd for et utslett i ansiktet - noen få bandasjer var nok til å oppnå doktorstatus og god kontakt!:)
Det er generelt mye kriminalitet og vold i Townshipene her i Sør Afrika, og som hvite visste de fleste at vi var der - så vi takker Gud for god beskyttelse hele veien. 


4 kommentarer:

  1. Wao, blir litt satt ut av alt spennende dere har å fortelle :) Beundrer dere! Måtte Gud velsigne relasjonene dere er i og arbeidet videre!

    SvarSlett
  2. Høres ut som dette er og blir den spennede og givende opplevelsen dere håpet på før avreise. Artig at dere deler litt med oss her hjemme ; )Æ følger med!!! Smask Irene fra gamlejobben..

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koselig at du følger med og kommenterer!:) Lykke til med jobb, skoleunger, barnehage og alt:)

      Slett
  3. Vi er litt seine i avtrekkeren, men nå fikk vi endelig lest bloggen. Så flott dette høres ut! Gleder oss til å følge dere videre.

    Hilsen Kristin og Per.

    SvarSlett