lørdag 22. september 2012

Hjemme borte fra hjemme

Vi er ferdige med 8 ukers praksis i Sør-Afrika og Rwanda, og er tilbake i vårt nye hjem borte fra hjemme:)

Vi har hatt fantastiske uker hvor vi opplevde at det var behov for og ønske om bibelundervisning på alle kanter, og vi fikk mange muligheter til å dele med alt fra pastorer til tidligere prostituerte. Etter ca 90 timer med undervisning i 6 ulike kirker og på DTS har vi fått en pang-start på det vi skal drive med her nede, og har lært mye om oss selv, bibelen og utfordringer/gleder ved det å undervise.
For Kristina var noe av det sterkeste i løpet av praksisen to uker hvor hun hadde morgenandakt med en gjeng damer fra fattige kår. Damene gikk på sykurs i regi av ei kirke, og på slutten av kurset fikk de en symaskin, som de så skulle betale tilbake når de begynte å arbeide. I løpet av de to ukene ble fem stk frelst, og mange fortalte at først nå skjønte de hvem Jesus egentlig er. Det viste seg at kun 3 av 22 hadde egen bibel, vi hadde mulighet til å kjøpe bibel til resten. Noen hadde bedt om å eie en egen bibel i årevis, og det var en fantastisk opplevelse å se disse nydelige damene være så lykkelige og stolte over å eie en egen bibel!
Egen bibel er ingen selvfølge
Vi finner ut hva kapitler og vers er, hvem er egentlig Jesus? og andre gøye ting..:)
Steffen kjører skjorte og slips
Praise!
Ellers er det jo veldig gøy å reise!:) Rwanda var en opplevelse i seg selv, og her er noen "glimt" fra turen:
Lita jente følger med på merkelige, hvite "muzungo`s"

Vi besøkte en landsby midt i "Land of thousand hills"

Folk samles ved vannhullet for å vaske klær, hente vann og prate
Rwanda har mange foreldreløse etter folkemordet
To venner på kjøkkenet
I Rwanda settes jordbruk høyt - og kumelk gis til gjester man vil hedre
Saftig, søt, delicious ananas!
Kommunikasjon trenger ikke alltid ord!
Nabo-felleskap gårdsplassen
Ellers har vi funnet en leilighet, og holder på å flytte inn. Vi har overtatt leiligheten til to UiO-ere som flytter ut, og de har forhandlet en god pris for oss, så vi er veldig takknemlige. Det er sentralt, trygt og passe stort for oss - Gud er god! Eneste minus er at det er umøblert, så vi har vært høyt og lavt den siste uken for å finne billige møbler. For øyeblikket holder Steffen på å snekre seng:) Vi har også gått til innkjøp av en liten bil - noe vi ser er et must om vi skal leve her. Arbeidet vi skal drive med er såpass spredt at vi må kjøre dit vi skal, og pga kriminalitet er det vanskelig å komme seg noe sted om kvelden uten bil. Så - Toyota Tazz, velkommen i familien!


3 kommentarer:

  1. Wao så mye spennende dere har å fortelle og så mange gøye bilder!! TAKK! Susi

    SvarSlett
  2. Så bra! Og TAKK for oppmuntrende kommentarer!:)

    SvarSlett
  3. :-)Fin blogg! Gøy å se hvordan det går med dere!

    hilsen Eivind

    SvarSlett