søndag 27. januar 2013

Masai spesial!

Vår andre uke på bibelskolen i Uganda er allerede over. Det blir stadig varmere og klammere, og vi får testet hverandres tålmodighet en smule, men ellers alt vel:) Denne uka har vi blitt en del bedre kjent med de 6 studentene - og det er fantastiske, dedikerte unge folk som er gira på bibelen. Vil gjerne dere en inspirerende historie med dere:

Karen på bildet under heter Sandara og er Masai, fra Tanzania. Han vokste opp som en av 50 barn!! til sin far (som forøvrig har 9 koner). Sandara ble kristen da en predikant besøkte skolen hans da han var ca 14 år, og selv om han visste veldig lite hva dette gikk ut på, så var valget tatt for godt - som han sier: en Masai er "all or nothing", og et ja er et ja. Faren var veldig misførnøyd med en sønn som trodde på Jesus og rundhjulte han regelmessig for å få han til å fornekte troen sin. Men Sandara sto på sitt, og begynte å evangelisere til moren og søskenflokken. Én etter én merket de at han var forandret, og bestemte seg for å følge Jesus slik som han. Til slutt var hele familien frelst, og faren til sist. De har fått hjelp til å bygge ei lita kirke, og Sandara (nå 21 år gammel) er pastor i kirka deres. Han tar nå 9 mnd bibelskole, før han skal tilbake til Tanzania! 

WOW - vi blir veldig overveldet av slike historier og syntes det er kjempespennede å få være med å gi bibelundervisning til kristne som Sandara (og sånn for å ha sagt det -  er det noen som kjenner seg gira på å støtte han gjennom resten/deler av bibelskolen - ca 2600 til sammen for 6 mnd til, så er vi gjerne behjelpelige med å gi penger videre) :)
Steffen og Sandara
Legger med et bilde av tradisjonelle Masai`er, hvis noen lurte på hva  det er.
Kan jeg også bare få nevne at Sandaras bror aldri har smakt vann, kun melk?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar