fredag 20. juli 2012

Ferdig på skolebenken, klar for action!

Da har vi fullført 3 1/2 ukes kurs om å undervise - lært utrolig mye! Og i morra reiser vi for å prøve oss som "teachers" for første gang...iiik, kjenner det i magen (Kristina). Steffen er kald som en fisk, men kommer nok til å skjelve litt i knærne første gang han står på talerstolen. Vi skal først 2 uker til en Township utenfor Cape Town, som heter Ascenda. Der skal vi bo i kirka (som i grunn bare er et rom)  sammen med Justin og Tera, våre teamledere. Det er oss fire som er hele teamet, så god kjemi oss i mellom er et must! Vi skal undervise så og si hver kveld, og ifølge pastoren gleder menigheten seg veldig! Vi håper Gud gir oss mange bra relasjoner, samtaler og åpne hjerter for hans ord. Etterpå reiser vi 6 uker til Rwanda, hvor vi også skal undervise, hovedsaklig i kirker. Vi håper å inspirere mennesker til å lese bibelen selv og ikke bare være avhengig av pastoren, og gi dem redskaper for å studere bibelen på egenhånd. Vi gleder oss til varmere tider i Rwanda - Sør Afrika har vært en kald fornøyelse så langt, siden det er vinter her (dvs 10 - 15 grader, men veldig kalde hus)! Takknemligheten for peis og varme hus i Norge har nådd nye høyder!

Kirka vi skal på praksis i

Ellers så begynner vi å få noen mennesker vi kan kalle venner. Å bo på en base med masse folk er slitsomt når en er morragretten og har en dårlig hårdag, men veldig bra for å bli kjent med folk. UiO har en ganske stor "bibelavdeling" her som vi skal jobbe under, og der er det mange unge folk som vi har hengt en del med. Men nære relasjoner tar tid -  vi tenker ofte på venner/familie i Norge og kjenner stikk av savn nå og da. 

Vi har også vært på kino og sett Awesome Spiderman (anbefales!), Steff har vært på sitt første LAN party siden han var 16 år og Kristina har vært på diverse jentekvelder. Vi har også hatt noen gåturer i området, og er stadig overveldet av dette vakre landet!

Nyter utsikten langs strandpromenaden

Kristina og Tera på jentis

Klassen vår lager yummy frokost på basen for å samle inn penger til outreach. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar